artecolonia
меню
още
библиотека
новини събития
начало » 2009 » март » 8 » устав
устав
01:19

УСТАВ

 

Проект за средния път между изкуството и природата като устойчив начин на живот.  Сдружение Артеколония е отворена инициатива за хора, които осъзнават мястото си в средата, в която живеят, които си задават въпроси и търсят отговори.

 

 

Сдружението си поставя следните цели

 

1.Изучаване, популяризиране и подкрепа на природосъобразния начин на живот и творческото мислене, принципите на устойчивото и независимо развитие; пермакултурата и органичното земеделие, природното строителство, енергийната ефективност, екологичния транспорт, ефективното управление на отпадъците, принципа на ограничаване на човешкото въздействие върху природата и тяхното хармонизиране.

2.Повишаване съзнанието и насърчаване инициативността и общественото ангажиране на младите хора по проблемите на опазване на околната средаи културното наследство.

3.Стимулиране на креативния начин на мислене, междукултурния обмен и толерантността между младежите.

4.Развитие на селските райони и местните общности, предаване на знания между поколенията. Съхраняване на традиционното българско изкуство и занаяти и народната култура

 

Целите, които си поставяме ще се реализират чрез

1.Създаване на творчески екологични центрове

2.Организиране на срещи, семинари, обмени, обучения, фестивали и други събития в национален и международен обхват.

3.Запознаване на обществото с целите и дейностите на сдружението чрез обществени прояви- изложби, прожекции, срещи и дискусии.

4.Сътрудничество със съпричастни към целите на сдружението люде и организации.

5.Подкрепа на гражданските инициативи, fair trade, доброволчеството.

 

Предмет на дейност

1.Основната дейност на сдружението е свързана с осъществяване на неговите цели. Това включва създаване и реализиране на проекти, провеждане и участия в срещи и обучения в областта на екологията, изкуството и културата, насърчаване на инициативността и творческия потенциал, популяризиране на принципите за устойчиво развитие и природосъобразен начин на живот.

2.За подпомагане на основната нестопанска дейност сдружението осъществява и допълнителна стопанска дейност. Тя включва продажба на произведения на изкуството и на био продукти, създадени в арт-еко центровете и други позволени от закона дейности. Приходите от стопанската дейност (в това число такси и дарения за участие в организирани от сдружението събития) се използват изцяло за осъществяване целите на сдружението.

Category: библиотека | Views: 1308 | Added by: silvi
новини календар
«  март 2009  »
SuMoTuWeThFrSa
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031

Copyright MyCorp © 2024